Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus

Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus

Deze gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus is een smaakvol gerecht
Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 varkenshaasjes
  • 6 eetlepels mangochutney
  • Versgemalen zwarte peper
  • 8 pruimen zonder pit
  • 40 gram boter
  • Sap van 1 sinaasappel
  • 1 theelepel maïzena
  • 4 eetlepels room

Instructies

  • Snijd de varkenshaasjes in de lengte open en klap ze open.
  • Breng zwarte peper aan naar smaak.
  • Smeer het snijvlak in met ongeveer 1 eetlepel mangochutney, leg de pruimen erop en klap de varkenshaasjes weer dicht.
  • Zet vast met cocktailprikkers.
  • Verhit de helft van de boter in een pan en bak de varkenshaasjes rondom bruin.
  • Laat het vlees in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar worden.
  • Haal het vlees uit de pan en voeg het sinaasappelsap en de resterende mangochutney toe aan het bakvet.
  • Meng de maïzena glad met de room en voeg dit mengsel toe aan de saus om deze te binden.
  • Snijd het vlees in dikke plakken, verdeel over de borden en schep de sinaasappelsaus erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertips:
Serveer de gevulde varkenshaas met de sinaasappelsaus met bijgerechten zoals sperziebonen met cashewnoten en gebakken aardappeltjes.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Hoofdgerechten / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk