Gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus
Deze gevulde varkenshaas met sinaasappelsaus is een smaakvol gerecht
Ingrediënten
- 2 varkenshaasjes
- 6 eetlepels mangochutney
- Versgemalen zwarte peper
- 8 pruimen zonder pit
- 40 gram boter
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 theelepel maïzena
- 4 eetlepels room
Instructies
- Snijd de varkenshaasjes in de lengte open en klap ze open.
- Breng zwarte peper aan naar smaak.
- Smeer het snijvlak in met ongeveer 1 eetlepel mangochutney, leg de pruimen erop en klap de varkenshaasjes weer dicht.
- Zet vast met cocktailprikkers.
- Verhit de helft van de boter in een pan en bak de varkenshaasjes rondom bruin.
- Laat het vlees in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar worden.
- Haal het vlees uit de pan en voeg het sinaasappelsap en de resterende mangochutney toe aan het bakvet.
- Meng de maïzena glad met de room en voeg dit mengsel toe aan de saus om deze te binden.
- Snijd het vlees in dikke plakken, verdeel over de borden en schep de sinaasappelsaus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertips:
Serveer de gevulde varkenshaas met de sinaasappelsaus met bijgerechten zoals sperziebonen met cashewnoten en gebakken aardappeltjes.
Serveer de gevulde varkenshaas met de sinaasappelsaus met bijgerechten zoals sperziebonen met cashewnoten en gebakken aardappeltjes.
Voedingswaarden
Calories: 370 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Sugar: 2 g