Gevulde varkenshazen

Gevulde varkenshazen

Ik zelf ben dol op komijnenkaas en bedacht dat ik vast een goed recept kon bedenken van varkenshaas gevuld met oa deze kaas en omwikkeld met pancetta
Porties: 4
Total time 2 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 varkenshazen
  • Olijfolie
  • Zeezout
  • zwarte peper Vers gemalen
  • Knoflookpoeder
  • Provençaalse kruiden Gedroogde
  • 3 plakjes schouderham
  • komijnekaas
  • 200 gram pancetta
  • margarine Vloeibare

Instructies

  • Verhit de oven voor op 180 graden
  • Snij de varkenshazen in de lente open (niet doormidden)
  • Wrijf ze in met olijfolie
  • Doe er aan beide zijden
  • Vers gemalen zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Knoflookpoeder
  • En gedroogde Provençaalse kruiden over
  • Verdeel de plakjes pancetta schuin onder elkaar per 100 gram op een snijplank
  • Leg de varkenshazen met de opengesneden kant naar boven op de pancetta
  • Doe er anderhalf plakje schouderham in of 1 grote lange plak
  • Verdeel met de kaasschaaf gesneden plakjes komijnekaas over de ham.
  • Doe de gevulde varkenshaas dicht
  • Wikkel de plakjes pancetta om de varkenshaas
    spek er om heen
  • Doe ditzelfde vervolgens met de andere varkenshaas
  • Verhit wat vloeibare margarine in een koekenpan en bak de varkenshazen in de pancetta even rondom aan
  • Leg ze vervolgens in een met een olijfolie ingevette bakslee of ovenschaal
  • Plaats dit 25 minuten in de voorverwarmde oven

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit recept bedacht ik gistermiddag tijdens het boodschappen doen en het overtrof zelfs mijn meest verfijnde smaakverwachting
Wij aten ze met snijbonen en krieltjes
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Varkensvlees
Land van herkomst Nederland