Gevulde Varkenskarbonades Zwitserse Stijl

Gevulde ribkarbonades met ham en gesmolten Zwitserse kaas, goudbruin gepaneerd en geserveerd met citroenpartjes in een ovenschaal op een houten tafel.

Gevulde Varkenskarbonades Zwitserse Stijl

Sappige ribkarbonades gevuld met ham en smeltende kaas, gepaneerd en gebakken, daarna kort in de oven gegaard. Een smakelijk gerecht geïnspireerd door de Zwitserse keuken.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 50 gram boter
  • ½ citroen in partjes
  • 2 eieren
  • 4 plakken ham
  • 4 plakken lichtbelegen kaas bijv. Gruyère of Emmentaler
  • olie om mee te bakken
  • paneermeel
  • 4 dikke ribkarbonades
  • peper
  • zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Snijd elke ribkarbonade aan de zijkant tot aan het been in, zodat een soort 'zakje' ontstaat.
  • Wrijf de binnenkant van de inkeping in met zout en peper.
  • Plaats in elke inkeping een plak ham en een plak kaas.
  • Prik de opening dicht met een cocktailprikker.
  • Klop in een diep bord de eieren los met een snufje zout, peper en een beetje olie.
  • Strooi het paneermeel op een plat bord.
  • Haal elke gevulde karbonade eerst door het losgeklopte ei en wentel hem vervolgens rondom door het paneermeel, zodat hij volledig bedekt is.
  • Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de gepaneerde karbonades in ongeveer 10 minuten lichtbruin, keer ze halverwege de baktijd.
  • Leg de karbonades over in een ovenschaal.
  • Plaats de ovenschaal in het midden van de voorverwarmde oven en laat de karbonades nog 5-10 minuten garen, totdat de kaas gesmolten is en het vlees gaar is.
  • Garneer de karbonades met partjes citroen bij het serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met een frisse gemengde salade met Emmentaler kaas en gebakken aardappelen of rösti.
Wijnadvies:
Een fruitige witte wijn, zoals een Zwitserse Fendant of een droge Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 550 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 40 g | Vet: 35 g | Zout: 2.5 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Ovenschotel / Varkensvlees
Land van herkomst Zwitserland
Jaargetijde: Alle Jaargetijden