Varkensvleesrolletjes gevuld met Ei en Kruiden in Romige Saus
Malse varkensschnitzels gevuld met een smakelijk mengsel van ei, ui en verse kruiden, gestoofd in een romige saus.
Ingrediënten
Instructies
- Kook het ei in 10 minuten hard.
- Laat het direct na het koken schrikken onder koud water.
- Pel het ei en halveer het.
- Wip boven een diep bord de eidooier uit de halve eieren en prak de dooiers fijn met een vork.
- Snipper het eiwit van de gekookte eieren fijn.
- Pel de uien en snipper ze heel fijn.
- Knip de peterselie en selderij fijn met een schaar of hak ze fijn met een mes.
- Voeg het fijngehakte eiwit, 1 eetlepel van de gesnipperde ui, ¾ deel van de fijngeknipte peterselie, het fijngesneden selderijmengsel, de tijm, zout en peper naar smaak toe aan de geprakte eidooiers.
- Meng alles goed door elkaar tot een smeuïg vulling.
- Spreid de varkensschnitzels uit op een snijplank.
- Verdeel het ei-kruidenmengsel gelijkmatig over de schnitzels.
- Rol de schnitzels stevig op en bind ze vast met rolladetouw of stevig keukengaren.
- Verhit de boter in een braadpan op middelhoog vuur.
- Bak de gevulde varkensvleesrolletjes in ongeveer 5 minuten rondom lichtbruin.
- Voeg de rest van de gesnipperde ui toe aan de pan en bak deze nog 3 minuten zachtjes mee tot hij glazig is.
- Voeg 1 ½ dl water toe aan de pan.
- Leg het deksel schuin op de pan en stoof de rolletjes in ongeveer 10 minuten zachtjes gaar.
- Roer de maïzena met 1 eetlepel koud water in een kleine kom tot een glad papje.
- Schep de koffieroom door dit maïzenapapje.
- Haal de gare vleesrolletjes uit de pan en leg ze op een serveerschaal.
- Houd ze warm.
- Voeg al roerend het maïzenapapje met de koffieroom toe aan het stoofvocht in de pan.
- Blijf roeren tot de saus licht gebonden is en de gewenste dikte heeft.
- Laat de saus niet koken na het toevoegen van de room.
- Roer de rest van het fijngeknipte peterselie-selderijmengsel door de saus.
- Schenk de romige saus rondom de gevulde varkensvleesrolletjes op de serveerschaal.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gekookte aardappelen, rijst of puree en bijvoorbeeld gestoofde groenten zoals worteltjes of sperziebonen.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn met een zachte afdronk, zoals een Chardonnay of een Sauvignon Blanc, past goed bij de romige saus en het gevulde varkensvlees. Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir zou ook kunnen.
Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 35 g | Vet: 22 g | Zout: 1 g | Sugar: 2 g