Gevulde Visrolletjes met Nori

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 tong- of tongscharfilets
  • 4 norivellen gedroogd zeewier, verkrijgbaar in natuurvoedings- of Japanse winkels
  • 100 g verse zalm
  • Zout
  • Peper
  • Optioneel: toefjes zeekraal

Instructies

  • Sla de filets tussen huishoudfolie met de zijkant van een breed mes zo plat mogelijk.
  • Knip de norivellen op filetmaat.
  • Snijd de zalm in 4 dikke repen.
  • Leg elke filet op een stuk magnetronfolie met de kant waar het vel heeft gezeten naar boven.
  • Bestrooi licht met zout en peper.
  • Leg een norivel op elke filet.
  • Leg aan het begin van elk norivel een reepje zalm en rol de visfilets op.
  • Rol de rolletjes stevig in de folie.
  • Stoom de rolletjes in een (stoom)pan boven kokend water in 6-8 minuten gaar.
  • Laat ze iets afkoelen.
  • Snijd de rolletjes schuin in 3 stukken.
  • Serveer de rolletjes op borden, eventueel gegarneerd met in boter gebakken zeekraal.
  • Serveer de saus naar keuze eromheen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Feestdagen etc Kerst