Gevulde zandkoekjes met fruitige twist
Zandkoekjes met een zachte vulling van jam of andere variaties zoals lemon curd of appel-kaneel: perfect voor elke zoete trek!
Equipment
- Bakplaten
- Deegkom
- handmixer
- rooster
- theelepel
Ingrediënten
- ½ theelepel bakpoeder
- 1 ei
- 115 gram boter
- 150 gram fijne kristalsuiker
- 200 gram bloem
- 75 gram jam naar eigen smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 175°C of gasstand 2-3.
- Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
- Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
- Klop het ei erdoor.
- Zeef de bloem met het bakpoeder en roer dit door de botermassa.
- Vorm balletjes van het deeg en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
- Druk met een wijsvinger een kuiltje in elk koekje.
- Vul elk kuiltje met een beetje jam.
- Bak de koekjes in 10 minuten lichtbruin.
- Schep nog een beetje jam op de warme koekjes.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar ze 4 tot 5 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een beetje poedersuiker bovenop of in een mooi koekblik bij de koffie of thee. Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals Muscat of een lichte rosé.
Serveer met een beetje poedersuiker bovenop of in een mooi koekblik bij de koffie of thee. Wijnadvies:
Past goed bij een zoete dessertwijn zoals Muscat of een lichte rosé.
Voedingswaarden
Calories: 85 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 6 g