Gevulde zandkoekjes met fruitige twist

Gevulde zandkoekjes met fruitige twist

Zandkoekjes met een zachte vulling van jam of andere variaties zoals lemon curd of appel-kaneel: perfect voor elke zoete trek!
Porties: 24
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bakplaten
  • Deegkom
  • handmixer
  • rooster
  • theelepel

Ingrediënten

  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 ei
  • 115 gram boter
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 75 gram jam naar eigen smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175°C of gasstand 2-3.
  • Bekleed twee bakplaten met bakpapier.
  • Klop de boter met de suiker tot een bleke, luchtige massa.
  • Klop het ei erdoor.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder en roer dit door de botermassa.
  • Vorm balletjes van het deeg en leg ze met 5 cm tussenruimte op de bakplaten.
  • Druk met een wijsvinger een kuiltje in elk koekje.
  • Vul elk kuiltje met een beetje jam.
  • Bak de koekjes in 10 minuten lichtbruin.
  • Schep nog een beetje jam op de warme koekjes.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bewaar ze 4 tot 5 dagen in een goed gesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Serveer met een beetje poedersuiker bovenop of in een mooi koekblik bij de koffie of thee.
Wijnadvies:

Past goed bij een zoete dessertwijn zoals Muscat of een lichte rosé.

Voedingswaarden

Calories: 85 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 1 g | Vet: 4 g | Zout: 0.05 g | Sugar: 6 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Koek / Snack / Tussendoortje
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden