Gevulde Zoete Crêpentaart met Gember
Crêpes au gingembreGeniet van een kruidige en verrassende smaak met deze Crêpes au gingembre, een zoete en gevulde flensjestaart met gember. Hier is de vernieuwde versie van het recept.
Equipment
- flensjespan
- paletmes
- invetkwastie,
- schotel
- Lepel
- hakmes
- kommen
Ingrediënten
- 300 g bloem
- 4 deciliter melk
- 75 g suiker
- Een snufje zout
- 2 eieren
- 200 g gember
- Boter
- 2 deciliter gembersiroop
- Poedersuiker
- 25 g djahé gemberpoeder
Instructies
- Maak van gezeefde bloem, melk, suiker, zout en eieren op de gebruikelijke wijze beslag.
- Voeg aan dit beslag de fijngehakte gember toe en bak dunne flensjes.
- Rol ze op en schik ze op een schotel.
- Besprenkel de flensjes met gembersiroop en bestrooi ze met een mengsel van gezeefde poedersuiker en gemberpoeder (djahé).
Notities / Tips / Wijnadvies
- Varieer door de gember te vervangen door sukadesnippers en gebruik in plaats van siroop notenlikeur.
- Probeer de gember te vervangen door stukjes gedroogde, geweekte abrikoos.
- Gebruik in plaats van siroop bessenjam en bestrooi met greinsuiker.
- Geniet van deze smaakvolle Crêpes au gingembre, perfect voor liefhebbers van kruidige lekkernijen!