Gewokte kip kerrie Madras met yoghurt en seroendeng

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 400 g pandan rijst
  • 1 pakje Conimex Mix voor Ajam Kerrie Madras
  • Conimex Wok Olie
  • 500 g kipreepjes
  • 600 g Oosterse roerbakgroenten
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 4 eetlepels Conimex Seroendeng

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Meng de marinademix (uit het pakje) met 3 eetlepels olie.
  • Voeg de kipkreepjes toe en marineer 5 minuten.
  • Verhit een wok.
  • Wok de kipreepjes (zonder olie) 5 minuten.
  • Voeg de groenten en 2 eetlepels seroendeng toe en wok nog 5 minuten.
  • Roer de sausmix en 300 ml koud water erdoor.
  • Breng aan de kook en kook 1 minuut op een laag vuur.
  • Schep de rijst in de kommen of diepe borden.
  • Verdeel de kip kerrie madras erover, schep de yoghurt erop en strooi de rest van de seroendeng erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er lekker frisse Conimex Smaakmakers Atjar taugé en Knapperige plakken Conimex Kroepoek Naturel.
Variatietip:
Voeg met de sausmix en het water ook 4 el grofgehakte munt aan het gerecht toe. Bestrooi het voor het serveren met een paar kleine blaadjes munt.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Kip
Land van herkomst India / Oosters