Gewokte knoflook korianderrijst met vis en boontjes

Gewokte knoflook korianderrijst met vis en boontjes

Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • 400 g witte rijst
  • 200 g geschrapte worteltjes
  • 2 uien
  • 300 g gebroken sperzieboontjes
  • 400 g stevige visfilet (bijv. pangasius)
  • Conimex Wok Olie
  • 10 eetlepels Conimex Woksaus Knoflook Koriander
  • 3 eetlepels fijngehakte koriander

Ingrediƫnten

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes.
  • Pel en snijd de ui fijn.
  • Kook de boontjes en de worteltjes 5 minuten in ruim kokend water.
  • Afgieten.
  • Snijd de visfilets in stukjes van ca. 3 cm.
  • Verhit een scheutje olie in een wok.
  • Bak de visstukjes rondom lichtbruin.
  • Haal ze even uit de pan.
  • Bak vervolgens de boontjes en de worteltjes 4 minuten.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Schep de helft van de koriander en de visstukjes erdoor en warm goed door.
  • Verdeel de knoflook-korianderrijst over de borden of kommen en bestrooi met de rest van de koriander.

Instructies

  • Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Afgieten in een vergiet, koud afspoelen en laten uitlekken.
  • Snijd ondertussen de worteltjes in plakjes.
  • Pel en snijd de ui fijn.
  • Kook de boontjes en de worteltjes 5 minuten in ruim kokend water.
  • Afgieten.
  • Snijd de visfilets in stukjes van ca.3 cm
  • Verhit een scheutje olie in een wok.
  • Bak de visstukjes rondom lichtbruin.
  • Haal ze even uit de pan.
  • Bak vervolgens de boontjes en de worteltjes 4 minuten.
  • Schep de rijst en de woksaus erdoor en roerbak nog 3 minuten.
  • Schep de helft van de koriander en de visstukjes erdoor en warm goed door.
  • Verdeel de knoflook-korianderrijst over de borden of kommen en bestrooi met de rest van de koriander.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geef er Conimex Smaakmaker Seroendeng bij voor een knappertje.
Variatietip:
Vervang de visfilet door gepelde garnalen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Rijst / Vis