Chili con carne

Gezonde Chili con Carne

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram rijst
  • 400 ml water
  • 400 gram gehakt rund of kip
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 2 tenen knoflook gehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • ¼ tl chilipoeder of chilivlokken
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 paprika in grove ringen
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 350 gram kidneybonen uitgelekt

Instructies

  • Doe het gehakt in een dichte stoomovenpan en plaats deze in de stoomoven.
  • Doe ook de rijst en het water in een andere dichte stoomovenpan.
  • Stel de stoomoven in op 100°C voor 10 minuten.
  • Voeg na 10 minuten de overige ingrediënten (ui, knoflook, paprikapoeder, chilipoeder, tomatenpuree, paprika, tomatenblokjes en kidneybonen) toe aan een nieuwe dichte stoomovenpan.
  • Plaats deze pan in de stoomoven en stel opnieuw in op 100°C voor 10 minuten.
  • Meng het gehakt en de groenten goed door elkaar en breng op smaak met eventueel extra kruiden.
  • Voeg de kidneybonen toe en verwarm nog even door.
  • Serveer de chili con carne met de gestoomde rijst en eventueel wat nacho's voor extra crunch.

Notities / Tips / Wijnadvies

Door dit gerecht in de stoomoven te bereiden, wordt geen vetstof gebruikt en blijft de smaak behouden.
Geen stoomoven? Dit gerecht kan ook op de kookplaat bereid worden. Rul eerst het gehakt en voeg vervolgens de groenten toe.
Laat dit 15 minuten smoren en voeg als laatste de bonen toe.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kip / Rundvlees