Gezonde Donuts uit de Oven
Equipment
- Mixer (optioneel)
- Donutvorm (of muffinvorm)
- grote schaal
- Zak voor het coaten van de donuts
Ingrediënten
- 250 g broodmix voor witbrood
- 100 g boter
- 1 ei losgeklopt
- 1 zakje vanillesuiker
- Rasp van ¼ citroen
- 100 ml melk
- 50 g fijne tafelsuiker
Instructies
- Doe de broodmix in een kom.
- Laat 25 g boter smelten.
- Roer de gesmolten boter, losgeklopt ei, vanillesuiker en citroenrasp door de melk.
- Giet het melkmengsel bij de broodmix en kneed alles met een mixer of met de hand tot een soepel deeg.
- Voeg indien nodig enkele eetlepels extra broodmix toe, zodat het deeg niet meer plakt.
- Verdeel het deeg in 12 porties en vorm elk portie tot een balletje.
- Druk vervolgens een gat in het midden van elk balletje om de donutvorm te creëren.
- Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen, tot het in omvang is verdubbeld.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bak de donuts in het midden van de oven gedurende ongeveer 15 minuten, tot ze gaar zijn.
- Laat de rest van de boter smelten en doe deze in een grote schaal.
- Haal de donuts uit de oven en wentel ze (nog warm) door de gesmolten boter, zodat ze aan alle kanten bedekt zijn.
- Doe de fijne suiker in een zak, voeg de donuts toe en sluit de zak.
- Schud de zak zodat elke donut rondom bedekt is met een laagje suiker.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze gezonde donuts zijn heerlijk als tussendoortje of als traktatie bij een kopje koffie of thee. Enjoy!
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 4 g | Vet: 12 g | Sugar: 7 g