Gezonde Moussaka met Mager Gehakt

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 240 g mildgekruid gehakt
  • 2 blikjes tomatenpuree à 140 ml
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 2 aubergines
  • 150 g geraspte kaas lichtgerijpt 30+
  • 1 Frans stokbrood voorgebakken

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pel en snipper de uien en knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
  • Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
  • Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee.
  • Roer het kaneelpoeder, zout, peper en 100 ml water door de saus en laat het geheel 5 minuten verwarmen.
  • Snijd de aubergines schoon en in plakken.
  • Kook de plakken aubergine 1 minuut in kokend water met zout, laat ze uitlekken.
  • Leg de helft van de aubergineplakken in een ovenschaal.
  • Bedek met het gehaktmengsel en de resterende aubergineplakken.
  • Bestrooi met geraspte kaas en bak in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot de kaas goudbruin is.
  • Bak het stokbrood de laatste 10 minuten mee in de oven.
  • Serveer de moussaka met het stokbrood.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor een extra frisse touch kun je de moussaka serveren met een Griekse salade van tomaat, komkommer, rode ui, olijven en feta.

Wijnadvies:

Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Griekenland