Gezonde Moussaka met Mager Gehakt
Equipment
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel olijfolie
- 240 g mildgekruid gehakt
- 2 blikjes tomatenpuree à 140 ml
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 2 aubergines
- 150 g geraspte kaas lichtgerijpt 30+
- 1 Frans stokbrood voorgebakken
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Pel en snipper de uien en knoflook.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak het gehakt rul.
- Voeg de ui en knoflook toe en bak deze 1 minuut mee.
- Voeg de tomatenpuree toe en bak nog 1 minuut mee.
- Roer het kaneelpoeder, zout, peper en 100 ml water door de saus en laat het geheel 5 minuten verwarmen.
- Snijd de aubergines schoon en in plakken.
- Kook de plakken aubergine 1 minuut in kokend water met zout, laat ze uitlekken.
- Leg de helft van de aubergineplakken in een ovenschaal.
- Bedek met het gehaktmengsel en de resterende aubergineplakken.
- Bestrooi met geraspte kaas en bak in het midden van de oven gedurende 30 minuten, tot de kaas goudbruin is.
- Bak het stokbrood de laatste 10 minuten mee in de oven.
- Serveer de moussaka met het stokbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor een extra frisse touch kun je de moussaka serveren met een Griekse salade van tomaat, komkommer, rode ui, olijven en feta.