Gingernuts Koekjes
Gingernuts zijn knapperige, pittig gekruide koekjes die perfect zijn als zoete traktatie. Probeer ze met variaties zoals walnoten, ananas of rum!
Ingrediënten
- 1 ei
- 100 gram donkerbruine basterdsuiker
- 150 gram bloem
- 2 eetlepels rietsuikermelasse of keukenstroop
- ¼ theelepel gemalen piment
- 1 theelepel gemberpoeder
- 1 theelepel zuiveringszout
- 50 gram boter gesmolten en afgekoeld
- Kristalsuiker om te bestrooien
Instructies
- Verwarm de oven voor op 170 ºC (gasstand 2-3).
- Meng de afgekoelde boter met de melasse of stroop, basterdsuiker en het ei in een grote kom.
- Zeef de droge ingrediënten en voeg ze toe aan het botermengsel.
- Vorm steeds circa 1 1/2 eetlepel deeg tot een balletje.
- Leg de balletjes op een bakplaat, op 5 cm afstand van elkaar, bekleed met bakpapier of een antiaanbaklaag.
- Druk de deegballetjes uit tot rondjes van ongeveer 3 cm doorsnee.
- Zet de koekjes een uur in de koelkast om af te koelen.
- Bestrooi de koekjes met kristalsuiker.
- Bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven.
- Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
- Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geniet van deze heerlijke koekjes als tussendoortje bij een kop thee of koffie. Wijnadvies:
Serveer met een glas witte wijn, zoals een frisse Chardonnay.
Geniet van deze heerlijke koekjes als tussendoortje bij een kop thee of koffie. Wijnadvies:
Serveer met een glas witte wijn, zoals een frisse Chardonnay.