Gingernuts Koekjes

Een rustieke oude houten tafel met een bord Gingernuts koekjes, goudbruin, rond en licht gebarsten. De koekjes zijn bestrooid met suiker en enkele zijn opengebroken om hun knapperige textuur te tonen. Er staat een kopje thee naast voor een gezellig moment.

Gingernuts Koekjes

Gingernuts zijn knapperige, pittig gekruide koekjes die perfect zijn als zoete traktatie. Probeer ze met variaties zoals walnoten, ananas of rum!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 12 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 100 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 150 gram bloem
  • 2 eetlepels rietsuikermelasse of keukenstroop
  • ¼ theelepel gemalen piment
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel zuiveringszout
  • 50 gram boter gesmolten en afgekoeld
  • Kristalsuiker om te bestrooien

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 170 ºC (gasstand 2-3).
  • Meng de afgekoelde boter met de melasse of stroop, basterdsuiker en het ei in een grote kom.
  • Zeef de droge ingrediënten en voeg ze toe aan het botermengsel.
  • Vorm steeds circa 1 1/2 eetlepel deeg tot een balletje.
  • Leg de balletjes op een bakplaat, op 5 cm afstand van elkaar, bekleed met bakpapier of een antiaanbaklaag.
  • Druk de deegballetjes uit tot rondjes van ongeveer 3 cm doorsnee.
  • Zet de koekjes een uur in de koelkast om af te koelen.
  • Bestrooi de koekjes met kristalsuiker.
  • Bak de koekjes 10 tot 12 minuten in de oven.
  • Laat de koekjes afkoelen op een rooster.
  • Bewaar de koekjes in een goed afgesloten trommel.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Geniet van deze heerlijke koekjes als tussendoortje bij een kop thee of koffie.
Wijnadvies:
Serveer met een glas witte wijn, zoals een frisse Chardonnay.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koek / Noten / Snack
Jaargetijde: Alle Jaargetijden