Glooay kak
Krokant gebakken banaan
Equipment
Ingrediënten
- 3 bananen rijpe
- 165 g rijstebloem
- 60 g tarwebloem
- ½ tl bakpoeder
- ½ tl zout
- 4 eetlepel(s) kristalsuiker
- 5 eetlepel(s) kokosrasp
- 1 eetlepel(s) sesamzaad
- 125 ml water koud
- 750 ml sojaolie voor te bakken
Instructies
- Snij de bananen in de lengte door en deze weer in 3-4 stukken.
- In een grote mengkom mengen we alle droge ingrediënten goed door elkaar.
- Doe beetje bij beetje, al mengend, het water erbij
- Verhit in een wok de olie totdat hij begint te roken en draai dan het vuur op matig.
- Doop de stukken bananen in het beslag en doe ze in de olie.
- De bananen krijgen een betere textuur als u de wok er mee vult.
- Bak de bananen totdat ze goudbruin zijn en laat ze dan op keukenpapier uitlekken.
- Serveer ze heet of koud. Men kan ze maximaal 1 dag bewaren.