Glooay kak

Glooay kak

Krokant gebakken banaan
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 3 bananen rijpe
  • 165 g rijstebloem
  • 60 g tarwebloem
  • ½ tl bakpoeder
  • ½ tl zout
  • 4 eetlepel(s) kristalsuiker
  • 5 eetlepel(s) kokosrasp
  • 1 eetlepel(s) sesamzaad
  • 125 ml water koud
  • 750 ml sojaolie voor te bakken

Instructies

  • Snij de bananen in de lengte door en deze weer in 3-4 stukken.
  • In een grote mengkom mengen we alle droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Doe beetje bij beetje, al mengend, het water erbij
  • Verhit in een wok de olie totdat hij begint te roken en draai dan het vuur op matig.
  • Doop de stukken bananen in het beslag en doe ze in de olie.
  • De bananen krijgen een betere textuur als u de wok er mee vult.
  • Bak de bananen totdat ze goudbruin zijn en laat ze dan op keukenpapier uitlekken.
  • Serveer ze heet of koud. Men kan ze maximaal 1 dag bewaren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit