Glutenvrije muffins met tutti frutti
Heerlijke glutenvrije muffins met zoete tutti frutti en notenmeel, perfect als nagerecht of bij de koffie. Makkelijk te maken en vol smaak!
Ingrediënten
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 zakje bakpoeder
- 125 ml melk
- 2 eieren gesplitst
- 3 el zonnebloemolie
- 50 g donkere basterdsuiker
- 100 g glutenvrije rijstmeel
- 100 g hazelnoot- of amandelmeel
- 100 g tutti frutti
Instructies
- Snijd de tutti frutti in kleine stukjes en laat 2 dagen wellen in 2 dl water met wat citroensap.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Meng in een schaal het hazelnoot- of amandelmeel, rijstmeel, kaneelpoeder, bakpoeder, basterdsuiker en tutti frutti.
- Klop het eiwit in een kom stijf met een mespunt zout.
- Roer de eidooiers los met melk en zonnebloemolie.
- Meng dit snel door het meelmengsel (klontjes mogen blijven).
- Spatel het eiwit voorzichtig door het beslag.
- Plaats papieren vormpjes in een muffinvorm of op een bakplaat.
- Vul de vormpjes voor maximaal driekwart met beslag.
- Bak de muffins in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en goudbruin.
- Neem de vorm uit de oven.
- Laat de muffins 5 minuten afkoelen in de vorm en daarna verder afkoelen op een taartrooster.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een lepel Griekse yoghurt en een extra stukje tutti frutti erbovenop.
Wijnadvies:
Combineer met een zoete dessertwijn zoals een Muscat of een gekoelde Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 4 g | Vet: 8 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 10 g