Goed Gevulde Pasteitjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 pakjes Alpro® Soya Reepjes Licht gekruid
  • 1 pakje Alpro® Soya Cuisine Light
  • 2 grote preien
  • 2 portobello paddenstoelen of andere lekkere paddenstoelen
  • 2 takjes tijm
  • 1 tl grove mosterd
  • 4 plakjes bladerdeeg diepvries
  • 5 wortels
  • 1 ui
  • Honing
  • Peterselie
  • Olijfolie
  • Alpro® Soya Bakken en Braden
  • Zout
  • Peper

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Maak de prei schoon en snijd deze in grove stukken.
  • Verwarm Alpro® Soya Bakken en Braden in een pan met een zware bodem en voeg 2 eetlepels olijfolie, de gesneden prei en de tijm toe.
  • Breng op smaak met peper en zout en laat het ca.
  • 5 minuten smoren met het deksel half op de pan.
  • Voeg de Alpro® Soya Reepjes en de gesneden paddenstoelen toe aan het preimengsel en laat het even meesmoren.
  • Voeg de Alpro® Soya Cuisine toe en kook het in tot een mooi romig mengsel.
  • Breng het mengsel op smaak met mosterd, zout en peper.
  • Vul 4 kleine potjes of kopjes met het mengsel en bedek ze met natgemaakt bladerdeeg.
  • Maak in het bladerdeeg 2 kleine gaatjes, zodat de stoom in de oven eruit kan.
  • Bak de kopjes of potjes 20 minuten in de voorverwarmde oven tot het deeg goudbruin kleurt.

Vichywortelen:

  • Schil de wortels en snijd ze in dunne plakjes.
  • Snipper de ui heel fijn.
  • Zet de uien even aan in een beetje olijfolie en voeg daarna de wortelen toe.
  • Voeg een beetje honing toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Zet de temperatuur laag en doe het deksel op de pan.
  • Laat de wortelen op deze manier goed gaar worden.
  • Serveer de pasteitjes met de vichywortelen en garneer met verse peterselie.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Vleesvervangers / Voorgerechten
Land van herkomst Europa
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch