Goedemorgen Ontbijt Omelet
Ingrediënten
- 4 sneden stevig speltbrood
- 4 eieren
- 50 gram witte bonen uit een potje of blikje
- 100 gram voorgekookte quinoa
- 75 gram cherrytomaten
- Bieslook
- Olijfolie of boter om in te bakken
- Peper & zout
Instructies
- Bereid de voorgekookte quinoa volgens de instructies op de verpakking.
- Laat de bonen uitlekken in een zeef of vergiet.
- Was en snijd de cherrytomaten.
- Klop de eieren los in een kom.
- Voeg de gekookte quinoa, de bonen en de cherrytomaten toe aan de losgeklopte eieren.
- Verhit wat boter of olie in een koekenpan.
- Giet het eiermengsel in de pan en bak op laag vuur tot een omelet.
- Dek de pan af met een deksel om de omelet sneller te laten garen.
- Draai de omelet om en bak de andere kant goudbruin.
- Knip de bieslook fijn en strooi deze over de omelet.
- Serveer met het stevige speltbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij dit hartige ontbijt past een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Grigio, om de smaken mooi aan te vullen.