Gohan
doorgekookte rijst
Equipment
Ingrediënten
- 200 gram rijst kortkorrelige
- 3 dl water
Instructies
- Voor 4 personen neemt u 200 gram kortkorrelige rijst.
- Was de rijst zorgvuldig en laat hem dan 5 min. in ruim water staan.
- Hierna ineen vergiet 30 min. laten uitlekken, liefst op een tochtige plaats zodat de rijst goed opdroogt.
- Doe de rijst in de pan en schenk er 3 dl water koud water bij.
- Breng alles langzaam aan de kook.
- Laat de rijst dan 1 min. stevig doorkoken.
- Leg het deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk.
- Kook de rijst zachtjes in 20 tot 25 min. droog en gaar.
- De deksel tijdens het koken niet van de pan nemen en ook niet omroeren.
- Na de aangegeven kooktijd de pan van het vuurnemen en nog 10 min. met het deksel erop laten staan.
- Schep daarna de volkomen droog gekookte rijst eenmaal luchtig met een grote vleesvork om.
- Opdienen in voorverwarmde eenpersoons kommetjes.