Gohan

Gohan

doorgekookte rijst
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 200 gram rijst kortkorrelige
  • 3 dl water

Instructies

  • Voor 4 personen neemt u 200 gram kortkorrelige rijst.
  • Was de rijst zorgvuldig en laat hem dan 5 min. in ruim water staan.
  • Hierna ineen vergiet 30 min. laten uitlekken, liefst op een tochtige plaats zodat de rijst goed opdroogt.
  • Doe de rijst in de pan en schenk er 3 dl water koud water bij.
  • Breng alles langzaam aan de kook.
  • Laat de rijst dan 1 min. stevig doorkoken.
  • Leg het deksel op de pan en zet het vuur zo laag mogelijk.
  • Kook de rijst zachtjes in 20 tot 25 min. droog en gaar.
  • De deksel tijdens het koken niet van de pan nemen en ook niet omroeren.
  • Na de aangegeven kooktijd de pan van het vuurnemen en nog 10 min. met het deksel erop laten staan.
  • Schep daarna de volkomen droog gekookte rijst eenmaal luchtig met een grote vleesvork om.
  • Opdienen in voorverwarmde eenpersoons kommetjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rijst
Land van herkomst Indonesië