Gorgonzola-torentjes

Gorgonzola-torentjes

Gorgonzola-torentjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gr zachte boter
  • 150 gr Gorgonzola
  • 1 eetlepel slagroom
  • 2 eetlepels cognac
  • Peper
  • 1 eetlepel pijnboompitten
  • 16 Premium crackers

Instructies

  • Roer de zachte boter romig in een kom.
  • Voeg de Gorgonzola, slagroom, cognac en peper toe aan de boter en roer tot een glad mengsel.
  • Vul een spuitzak met het kaasmengsel en leg deze ongeveer 1 uur in de koelkast.
  • Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan gedurende ongeveer 2 minuten, totdat
  • ze lichtbruin zijn. Verspreid ze op een bord.
  • Spuit rozetten van het kaasmengsel op de crackers en stapel zo 4 torentjes.
  • Garneer de torentjes met geroosterde pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Geniet van deze heerlijke Gorgonzola-torentjes als smakelijk voorgerecht of als een verrassend en feestelijk bijgerecht voor 4 personen!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kaas
Feestdagen etc Kerst