Gorgonzolapeertjes met munt
Aller Hande 1997
Equipment
- keukenpapier
Ingrediënten
- 50 g bloem
- zout
- 2 eetlepel(s) olie
- 2 grote rijpe handperen
- citroensap
- 100 g Gorgonzola
- versgemalen peper,
- 1 eiwit
- 1 zakje verse munt 15 g,
- frituurolie
Instructies
Voorbereiden:
- Boven kom bloem met zout zeven.
- Olie en 8 eetlepels warm water erdoor roeren en alles tot glad beslag kloppen.
- Kom afgedekt op koele plaats ca. 1 uur laten staan.
Bereiden:
- Frituurolie verhitten tot 190 °C.
- Intussen peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen.
- Peren besprenkelen met enkele druppels citroensap.
- Gorgonzola in 4 stukjes snijden en in klokhuisholte van peren leggen.
- Peren op vier bordjes leggen en peper erboven malen.
- Peerhelften garneren met blaadje munt.
- Eiwit heel stijf kloppen en voorzichtig door beslag spatelen.
- 20 Mooie muntblaadjes van takjes nemen (rest wordt niet gebruikt).
- Muntblaadjes één voor één door beslag halen.
- Helft van muntblaadjes in ca. 3 à 4 minuten mooi goudbruin frituren.
- Gefrituurde muntblaadjes voorzichtig uit frituurolie scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
- Dit nogmaals herhalen. Muntblaadjes naast peren over bordjes verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren met warm noten- of mueslibrood.