Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gorgonzolapeertjes met munt
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
5
minuten
min
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
wachttijd
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Frituurpan
keukenpapier
kom
Zeef
Ingrediënten
▢
50
g
bloem
▢
zout
▢
2
eetlepel(s)
olie
▢
2
grote
rijpe handperen
▢
citroensap
▢
100
g
Gorgonzola
▢
versgemalen peper,
▢
1
eiwit
▢
1
zakje
verse munt
15 g,
▢
frituurolie
Instructies
Voorbereiden:
Boven kom bloem met zout zeven.
Olie en 8 eetlepels warm water erdoor roeren en alles tot glad beslag kloppen.
Kom afgedekt op koele plaats ca. 1 uur laten staan.
Bereiden:
Frituurolie verhitten tot 190 °C.
Intussen peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen.
Peren besprenkelen met enkele druppels citroensap.
Gorgonzola in 4 stukjes snijden en in klokhuisholte van peren leggen.
Peren op vier bordjes leggen en peper erboven malen.
Peerhelften garneren met blaadje munt.
Eiwit heel stijf kloppen en voorzichtig door beslag spatelen.
20 Mooie muntblaadjes van takjes nemen (rest wordt niet gebruikt).
Muntblaadjes één voor één door beslag halen.
Helft van muntblaadjes in ca. 3 à 4 minuten mooi goudbruin frituren.
Gefrituurde muntblaadjes voorzichtig uit frituurolie scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
Dit nogmaals herhalen. Muntblaadjes naast peren over bordjes verdelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Eventueel serveren met warm noten- of mueslibrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
Kaas
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch