Gorgonzolapeertjes met munt

Aller Hande 1997
Porties: 4 personen
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
wachttijd 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 50 g bloem
  • zout
  • 2 eetlepel(s) olie
  • 2 grote rijpe handperen
  • citroensap
  • 100 g Gorgonzola
  • versgemalen peper,
  • 1 eiwit
  • 1 zakje verse munt 15 g,
  • frituurolie

Instructies

Voorbereiden:

  • Boven kom bloem met zout zeven.
  • Olie en 8 eetlepels warm water erdoor roeren en alles tot glad beslag kloppen.
  • Kom afgedekt op koele plaats ca. 1 uur laten staan.

Bereiden:

  • Frituurolie verhitten tot 190 °C.
  • Intussen peren schillen, halveren en klokhuis verwijderen.
  • Peren besprenkelen met enkele druppels citroensap.
  • Gorgonzola in 4 stukjes snijden en in klokhuisholte van peren leggen.
  • Peren op vier bordjes leggen en peper erboven malen.
  • Peerhelften garneren met blaadje munt.
  • Eiwit heel stijf kloppen en voorzichtig door beslag spatelen.
  • 20 Mooie muntblaadjes van takjes nemen (rest wordt niet gebruikt).
  • Muntblaadjes één voor één door beslag halen.
  • Helft van muntblaadjes in ca. 3 à 4 minuten mooi goudbruin frituren.
  • Gefrituurde muntblaadjes voorzichtig uit frituurolie scheppen en op keukenpapier laten uitlekken.
  • Dit nogmaals herhalen. Muntblaadjes naast peren over bordjes verdelen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Eventueel serveren met warm noten- of mueslibrood.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit / Kaas / Nagerecht
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch