Goudbruine appeltosti met amandelspijs
Een verrassend lekkere tosti met de zoete smaak van appel, kruidige kaneel en smeuïge amandelspijs – perfect als tussendoortje of lichte lunch.
Equipment
- Broodrooster met tostiklem
- schilmesje
- vork
Ingrediënten
- 1 Golden Delicious appel
- 1 theelepel kaneel
- ½ pakje spijs pakje à 300 g
- 8 sneetjes knip wit
Instructies
- Schil de appel en snijd deze in dunne schijfjes.
- Prak in een kom de amandelspijs met de kaneel fijn met een vork.
- Besmeer één zijde van elk sneetje brood met het spijsmengsel.
- Beleg vier sneetjes op de besmeerde zijde met een kwart van de appelschijfjes.
- Leg de andere vier sneetjes met de besmeerde zijde naar onder op de appelschijfjes.
- Bak de tosti’s in een tostiapparaat of broodrooster met tostiklem in 4 tot 6 minuten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een beetje poedersuiker of een lepel yoghurt met kaneel voor een feestelijke touch. Wijnadvies:
Lekker met een lichtzoete witte wijn zoals een Duitse Riesling of een glas appelcider.
Serveer met een beetje poedersuiker of een lepel yoghurt met kaneel voor een feestelijke touch. Wijnadvies:
Lekker met een lichtzoete witte wijn zoals een Duitse Riesling of een glas appelcider.
Voedingswaarden
Calories: 285 kcal | koolhydraten: 36 g | Protein: 5 g | Vet: 13 g | Zout: 0.6 g | Sugar: 16 g