Goudbruine Honingpastinaak
Deze geroosterde pastinaak met een vleugje honing heeft een heerlijke knapperige buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. Een perfect winters bijgerecht!
Ingrediënten
- 1 el olie
- 1 L volle melk
- 2 el heldere honing
- 6 pastinaken
- Zout
- Versgemalen peper
Instructies
- Snijd de pastinaken in de lengte in vieren en verwijder de kern.
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Verwarm de melk tot net onder het kookpunt.
- Blancheer de pastinaakstukken 2-3 minuten in de melk en laat uitlekken.
- Leg de pastinaken op een bakblik, strooi er peper en zout over en besprenkel met olie.
- Rooster 25-30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Giet de laatste minuten de honing over de pastinaak en schep om.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met geroosterde noten of een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 15 g