Goudbruine Honingpastinaak

Een rustieke houten tafel met een bord goudbruin geroosterde pastinaak, geglaceerd met honing. De pastinaak is gekaramelliseerd en licht krokant aan de randen, gegarneerd met verse tijm en grof gemalen peper. Geserveerd op een keramisch bord met een extra drupje honing. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme, natuurlijke verlichting.

Goudbruine Honingpastinaak

Deze geroosterde pastinaak met een vleugje honing heeft een heerlijke knapperige buitenkant en een zachte, zoete binnenkant. Een perfect winters bijgerecht!
Porties: 6
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 el olie
  • 1 L volle melk
  • 2 el heldere honing
  • 6 pastinaken
  • Zout
  • Versgemalen peper

Instructies

  • Snijd de pastinaken in de lengte in vieren en verwijder de kern.
  • Verwarm de oven voor op 220°C.
  • Verwarm de melk tot net onder het kookpunt.
  • Blancheer de pastinaakstukken 2-3 minuten in de melk en laat uitlekken.
  • Leg de pastinaken op een bakblik, strooi er peper en zout over en besprenkel met olie.
  • Rooster 25-30 minuten in de oven tot ze knapperig en goudbruin zijn.
  • Giet de laatste minuten de honing over de pastinaak en schep om.
  • Serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met geroosterde noten of een frisse yoghurtdip.
Wijnadvies:
Combineer met een lichtzoete witte wijn zoals een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Ovenschotel
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch