Gouden Omelet met Doperwten en Bosui
Een heerlijke, luchtige omelet met doperwten, bosui en geraspte kaas. Snel, voedzaam en perfect voor de lunch of een lichte maaltijd!
Ingrediënten
Instructies
- Verhit de olie in twee koekenpannen met antiaanbaklaag.
- Verdeel de gesnipperde ui over de pannen en fruit deze 3 minuten op halfhoog vuur.
- Klop in een kom de eieren los met 1 dl koud water.
- Roer de doperwten, bosuitjes, geraspte kaas, peper en zout door het eimengsel.
- Schenk het eimengsel in de pannen en bak er twee omeletten van.
- Keer de omeletten met behulp van een deksel zodra de bovenkant bijna gestold is.
- Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over de borden.
- Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met fijngehakte peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met gebakken aardappelen en een frisse groene salade.Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze omelet.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 18 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g