Gouden Omelet met Doperwten en Bosui

Een rustieke houten tafel met een goudgele, luchtige omelet in punten gesneden, gevuld met doperwten, ringetjes bosui en gesmolten belegen kaas. De omelet is gegarneerd met fijngehakte peterselie en besprenkeld met chilisaus. Ernaast liggen gebakken aardappelen en een frisse groene salade. Een glas gekoelde Sauvignon Blanc maakt het geheel compleet. De achtergrond toont een gezellige keuken met warme verlichting.

Gouden Omelet met Doperwten en Bosui

Een heerlijke, luchtige omelet met doperwten, bosui en geraspte kaas. Snel, voedzaam en perfect voor de lunch of een lichte maaltijd!
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 8 eieren
  • 1 pot doperwten uitgelekt
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 50 gram belegen kaas geraspt
  • eetlepel peterselie fijngehakt
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • Chilisaus naar smaak

Instructies

  • Verhit de olie in twee koekenpannen met antiaanbaklaag.
  • Verdeel de gesnipperde ui over de pannen en fruit deze 3 minuten op halfhoog vuur.
  • Klop in een kom de eieren los met 1 dl koud water.
  • Roer de doperwten, bosuitjes, geraspte kaas, peper en zout door het eimengsel.
  • Schenk het eimengsel in de pannen en bak er twee omeletten van.
  • Keer de omeletten met behulp van een deksel zodra de bovenkant bijna gestold is.
  • Snijd de omeletten in punten en verdeel ze over de borden.
  • Schenk er chilisaus naar smaak over en garneer met fijngehakte peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Lekker met gebakken aardappelen en een frisse groene salade.

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij deze omelet.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 18 g | Vet: 19 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Ei / Groenten / Hoofdgerechten / Lunch
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch