Goulash 2 van Astrid Veltman

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 gram varkenspoelet
  • 500 gram uien kleingesneden
  • 2 teentjes knoflook kleingesneden
  • 3 eetlepels boter
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • ½ liter bouillon van tablet
  • 2 groene paprika in reepjes gesneden
  • zout
  • peper

Instructies

  • Laat in een braadpan de boter lichtbruin worden en bak het vlees hierin op hoog vuur rondom bruin.
  • Zet het vuur laag en bak dan de uien en de knoflook mee.
  • Neem de pan van het vuur, voeg het paprikapoeder toe en roer die goed door de vlees-uienmassa.
  • Blus met een kopje bouillon.
  • Zet de pan weer op het vuur, breng alles aan de kook en schenk er al roerend telkens bij kopjes tegelijk de bouillon bij.
  • Laat het gerecht 1½ uur sudderen.
  • Verdampt er teveel vocht, voeg dan nog wat bouillon toe.
  • Voeg 4 minuten voor de kooktijd om is, de paprikareepjes met wat zout en peper bij de goulash en laat ze meekoken.
  • Maak deze varkensgoulash tot slot op smaak met paprikapoeder.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Stoofpot / Varkensvlees