Goulash 3 van Astrid Veltman
Ingrediënten
- 500 gram uien
- 100 gram boter of vet
- 1 eetlepel paprikapoeder
- 0.25 l water
- 250 gram tomaten of 2 eetlepels tomatenpuree
- 10 gram zout
- 500 gram rundvlees blokjes kalfs- of varkensvlees, of gemengd
- kummel
- ½ eetlepel azijn
- majoraan
Instructies
- Maak de uien schoon, snijd ze in plakken en bak die in de boter of het vet goudgeel en gaar.
- Voeg wat koud water toe en roer dan het paprikapoeder door de uien.
- Voeg de geschilde en in stukken gesneden tomaten of de tomatenpuree, de rest van het water, het zout, het vlees, de kummel, de majoraan en de azijn toe en laat alles samen stoven tot het vlees gaar en mals is (3/4-1 uur voor mals vlees, ± 2 ½ uur voor taai vlees).
- De saus is gebonden door de uien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef er gekookte aardappelen of rijst en sla of gekookte groenten bij.
De 3 genoemde kruiden kunt u door goulashkruiden vervangen.