Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 600 gram doorregen runderlappen in stukken gesneden
- 25 gram boter
- 50 gram magere spekreepjes optioneel
- 2 eetlepels mosterd
- 3 uien fijngehakt
- 2 teentjes knoflook fijngehakt
- 2 rode paprika's in stukken gesneden
- 2 groene paprika's in stukken gesneden
- 1 eetlepel pikant paprikapoeder
- 1 eetlepel mild paprikapoeder
- 1 blikje tomatenblokjes 400 gram
- 100 ml rode wijn
- 200 ml vleesbouillon
- 2 theelepels gedroogde tijm
- 4 vastkokende aardappelen geschild en in blokjes
- 250 gram sperziebonen gehalveerd
- 1 theelepel karwijzaad kummel
- 200 gram champignons in plakjes gesneden
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Marineer het rundvlees in de mosterd.
- Verhit de boter in een grote pan en bak het vlees op matig vuur tot het bruin is (ongeveer 5 minuten).
- Voeg indien gewenst de spekreepjes toe en bak deze kort mee.
- Voeg de fijngesneden ui, knoflook en paprika toe aan het vlees en bak nog eens 2 minuten.
- Bestrooi met pikant en mild paprikapoeder en karwijzaad.
- Bak dit nog eens 2 minuten mee.
- Giet de gezeefde tomaten, rode wijn, vleesbouillon en tijm in de pan.
- Breng het geheel aan de kook, dek af en laat ongeveer 2 uur zachtjes sudderen.
- Voeg na 2 uur de aardappelblokjes, sperziebonen en champignons toe.
- Laat nog eens 45 minuten sudderen tot de groenten gaar zijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de goulash warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Deze hartige goulash zit boordevol smaak en is perfect voor een hartverwarmende maaltijd op koude dagen!
Voedingswaarden
Calories: 480 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g