Goulash van Albert Heijn

AllerHande januari 2004
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 g doorregen runderlappen
  • 2 grote uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groene paprika
  • 2 tomaten
  • 2 aardappels
  • 3 eetlepel(s) olie
  • 2 eetlepel(s) paprikapoeder
  • 1 theelepel karwijzaad kummel
  • 500 ml kippenbouillon van tablet
  • 100 ml volle yoghurt

Instructies

  • Vlees in blokjes snijden en in 30 minuten op kamertemperatuur laten komen.
  • Intussen uien en knoflook pellen en grofsnipperen.
  • Paprika en tomaten schoonmaken en in stukjes snijden.
  • Aardappels schillen, in blokjes snijden en wassen.
  • In braadpan olie verwarmen en hierin ui en knoflook fruiten.
  • Pan van vuur nemen, paprikapoeder en karwijzaad over uimengsel strooien en goed
  • doorroeren.
  • Pan weer op vuur zetten, vleesblokjes toevoegen en 2 minuten aanbraden.
  • Zoveel warme bouillon in pan schenken dat vlees net onder staat.
  • Geheel aan de kook brengen, vuur laag zetten en deksel schuin op pan leggen.
  • Vlees ca. 1 uur en 30 minuten laten sudderen.
  • Aardappel, paprika en tomaat door vlees scheppen en goulash in nog 30 minuten met deksel schuin op pan zachtjes gaarsudderen.
  • Yoghurt op kamertemperatuur laten komen.
  • Yoghurt door goulash roeren.
  • Goulash op smaak brengen met zout en peper.
  • Lekker met witte rijst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Tip:
Dit gerecht is heel geschikt om voor meerdere dagen tegelijk te maken.
Laat de goulash na bereiding snel afkoelen door bijvoorbeeld de pan in een bak met koud water te zetten.
Hoe sneller het gerecht afkoelt, hoe kleiner de kans dat het gerecht gauw bederft.
De goulash kunt u twee tot drie maanden in de diepvries bewaren.
Info;
Paprikapoeder wordt gemaakt van gedroogde paprika's en geeft gerechten een intensieve paprikasmaak.
Aan de pikante variant is wat gemalen rode peper toegevoegd.
Paprikapoeder wordt bitter als het verbrandt.
Haal daarom bij het toevoegen van de paprikapoeder de pan even van het vuur en schenk er vocht bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Rundvlees / Vlees