Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 350 gram rundvlees mager
- 2 uien
- 30 gram boter
- tijm
- peper
- ½ dl water
- 3 eetlepels tomatenketchup
- tabasco
- 1 theelepel azijn
- 1 laurierblad
- ½ dl witte wijn
- 2 tomaten
- zout
- Paprikapoeder
Instructies
- Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes.
- Smelt de boter in 1 minuut op HOOG (100%), roer de uien erdoor
- en laat ze onafgedekt in 4 minuten op HOOG (100%) glazig worden
- Strooi intussen zout, peper en paprikapoeder over het vlees, roer het vlees door de uien en zet het gerecht onafgedekt op MIDDEN (50%) 4 minuten in de magnetron.
- Het vlees moet nu niet meer rood zijn.
- Doe de overige ingrediënten, behalve de tomaten, door de goulash, roer even goed en zet de schaal afgedekt 11/2 minuut op HOOG (100%), gevolgd door 20 minuten op MIDDEN LAAG (30%).
- Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in stukjes gesneden en gepelde tomaten toe.