Goulash 1 van Astrid Veltman

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Total time 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 350 gram rundvlees mager
  • 2 uien
  • 30 gram boter
  • tijm
  • peper
  • ½ dl water
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • tabasco
  • 1 theelepel azijn
  • 1 laurierblad
  • ½ dl witte wijn
  • 2 tomaten
  • zout
  • Paprikapoeder

Instructies

  • Snijd het vlees en de uien in kleine stukjes.
  • Smelt de boter in 1 minuut op HOOG (100%), roer de uien erdoor
  • en laat ze onafgedekt in 4 minuten op HOOG (100%) glazig worden
  • Strooi intussen zout, peper en paprikapoeder over het vlees, roer het vlees door de uien en zet het gerecht onafgedekt op MIDDEN (50%) 4 minuten in de magnetron.
  • Het vlees moet nu niet meer rood zijn.
  • Doe de overige ingrediënten, behalve de tomaten, door de goulash, roer even goed en zet de schaal afgedekt 11/2 minuut op HOOG (100%), gevolgd door 20 minuten op MIDDEN LAAG (30%).
  • Voeg 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in stukjes gesneden en gepelde tomaten toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Magnetron koken / Rundvlees / Vlees
Land van herkomst Hongarije