Goulashsoep van Onbekende Auteur

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 ui
  • 250 gram soepvlees rund / mager zonder been
  • 40 gram reuzel
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 eetlepels paprikapoeder
  • 1 laurierblad
  • 3 tomaten
  • 1 paprika
  • 1 wortel
  • 2 aardappels
  • 1 koffielepel marjolein gedroogde
  • cayennepeper
  • zout

Instructies

  • Schil de uien en snijd ze overlangs door
  • Snijd de helften in dunne halve ringen
  • Snijd het vlees in dobbelsteentjes
  • Verhit de reuzel en doe er het vlees bij en bak het mooi bruin
  • Voeg er de uiringen en de geperste knoflook bij
  • Laat zachtjes stoven tot de uien goudgeel zijn
  • Roer de tomtenpuree door de inhoud van de pan en sluit deze
  • Smoor alles 10 minuten op een zacht vuur
  • Strooi de paprikapoeder in de pan en roer goed om
  • Giet 1 liter heet water bij het vlees
  • Doe het laurierblad erbij en breng aan de kook
  • Sluit de pan en laat 1 uur trekken
  • Pel en ontpit de tomaten en snij ze blokjes
  • Snij de paprika overlangs in twee
  • Verwijder de zaadlijsten en de steel en snij in smalle reepjes of blokjes
  • Schil de wortel en snij hem in kleine blokjes
  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine blokjes
  • Voeg de paprika, wortel en aardappelstukjes bij de soep samen met de marjolein
  • Laat de soep op een zacht vuur koken tot alle groenten en vlees gaar zijn
  • Voeg de stukjes tomaat bij de soep en kruid met cayennepeper en zout
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Rundvlees / Soep
Land van herkomst Hongarije