Gourmet Kersen-Bitterkoekjes Flensjes

Gourmet Kersen-Bitterkoekjes Flensjes

Verwen jezelf met deze luxe flensjes gevuld met kersen en bitterkoekjes! Een decadent dessert dat flambeert met cognac voor een spectaculaire afwerking. Ideaal voor speciale gelegenheden of een feestelijk diner. Geniet van de perfecte combinatie van zoet en alcoholisch!
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • flensjespan
  • paletmes
  • invetkwastje
  • schotel
  • lepels
  • kommen

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 75 g suiker
  • Snufje zout
  • 6 eieren
  • 1 wijnglas cherry-brandy
  • Boter voor het bakken
  • 3 dl roomsaus
  • 75 g gekonfijte kersen bigarreaux
  • 50 g bitterkoekjes
  • Poedersuiker
  • Cognac voor flamberen

Instructies

  • Zeef de bloem en meng met suiker en zout in een beslagkom.
  • Klop de eieren los en voeg toe aan het bloemmengsel.
  • Maak het beslag wat soepeler met een stevige scheut cherry-brandy.
  • Verhit boter in de flensjespan en bak de flensjes op de traditionele manier.
  • Meng de roomsaus met de gesnipperde kersen en verkruimelde bitterkoekjes.
  • Vul de flensjes met dit mengsel, rol ze op en plaats op een schotel.
  • Bestrooi met poedersuiker en besprenkel met cognac.
  • Flambeer de flensjes voor een spectaculaire afwerking en serveer.

Notities / Tips / Wijnadvies

Een glas zoete dessertwijn zoals Sauternes of een lichte mousserende wijn past goed bij dit luxe dessert.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 8 g | Vet: 20 g | Zout: 0.5 mg | Sugar: 25 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gebak / Nagerecht - Dessert / Pannenkoeken
Land van herkomst Nederland
Feestdagen etc Kerst / Verjaardag