Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 100 gram havermoutvlokken
- 25 gram hennepzaad
- 50 gram pecannoten grof gehakt
- 50 gram pompoenpitten
- ½ theelepel kaneel
- 1 eetlepel kokosolie
- 4 eetlepels Agave Siroop
- 25 gram kokoschips
- 25 gram gele rozijnen
- Optioneel:
- extra rauwe cacaonibs
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Meng de havermoutvlokken, hennepzaad, pecannoten, pompoenpitten en kaneel in een grote kom.
- Smelt de kokosolie en voeg deze samen met de Agave siroop toe aan het havermoutmengsel.
- Roer goed door totdat alle droge ingrediënten gelijkmatig bedekt zijn.
- Verdeel het mengsel gelijkmatig over de bakplaat en spreid het uit in een dunne laag.
- Bak de granola in de voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten, of tot het mooi goudbruin en knapperig is.
- Roer halverwege de baktijd voorzichtig om.
- Haal de bakplaat uit de oven en laat de granola volledig afkoelen.
- Voeg de kokoschips, gele rozijnen en optionele rauwe cacaonibs toe aan de afgekoelde granola en meng goed.
- Bewaar de granola in een luchtdichte verpakking, zoals een vacuümlade of vacuümcontainer.
- Vers is de granola het lekkerst en het kan maximaal 2 weken worden bewaard.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Experimenteer met verschillende noten, zaden en gedroogd fruit naar smaak en voorkeur.
- Voor een extra crunch kun je de granola na het afkoelen mengen met gehakte pure chocolade.
- Serveer deze knapperige hennep granola met Griekse yoghurt en vers fruit als een voedzaam ontbijt of als een energieke snack voor onderweg.
- Deze granola is ook heerlijk als topping voor smoothie bowls of als toevoeging aan desserts zoals yoghurtijs.