Gratin de Champignons

Een romige gratin van gemengde paddenstoelen, geserveerd in een kleine ovenschaal met een goudbruine bovenkant in een gezellige vintage keuken met mint- en crèmekleuren en subtiele kerstdecoraties. Warm licht benadrukt de rijke, hartige textuur van het gerecht.

Gratin de Champignons

Een romige gratin van gemengde paddestoelen, ideaal als bijgerecht voor een feestelijk diner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 350 g gemengde paddestoelen champignons, cantharellen, trompettes de la mortes, shiitake, boleten, in stukjes
  • 2 eetlepels olie
  • 1 ½ dl slagroom
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • 2 eidooiers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Verhit de olie in een pan en bak de paddestoelen 5 minuten.
  • Voeg de slagroom toe en laat het inkoken tot een dikke saus.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers door de saus.
  • Giet het mengsel in een ovenschaal.
  • Bak de gratin 20 minuten in het midden van de oven.
  • Snijd de gratin in stukjes en serveer bij ossehaas.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Deze gratin gaat uitstekend samen met een lichte, frisse witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de paddestoelen aanvult.

Voedingswaarden

Calories: 230 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 300 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Ovenschotel
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst