Gratin de Champignons
Een romige gratin van gemengde paddestoelen, ideaal als bijgerecht voor een feestelijk diner.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Verhit de olie in een pan en bak de paddestoelen 5 minuten.
- Voeg de slagroom toe en laat het inkoken tot een dikke saus.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de pan van het vuur en roer de eidooiers door de saus.
- Giet het mengsel in een ovenschaal.
- Bak de gratin 20 minuten in het midden van de oven.
- Snijd de gratin in stukjes en serveer bij ossehaas.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze gratin gaat uitstekend samen met een lichte, frisse witte wijn zoals Chardonnay of Sauvignon Blanc, die de rijke smaken van de paddestoelen aanvult.
Voedingswaarden
Calories: 230 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 300 g | Sugar: 2 g