Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- vork
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 225 gram aardappels
- 25 gram Emmentaler geraspt
- 25 gram Parmezaan geraspt
- 2 el olijfolie
- 10 cl kippenbouillon
- 1 courgette
- zout
- peper
- tijm
- boter
Instructies
- Zet alle ingrediënten klaar.
- Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes.
- Was de courgette en snijd deze ook in plakjes.
- Pel de teen knoflook.
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Beboter een ovenschaal.
- Prik de teen knoflook aan een vork en wrijf de beboterde schaal in.
- Leg de schijfjes aardappel en courgette afwisselend in de schaal.
- Giet de bouillon erover.
- Voeg wat zout, peper en tijm toe
- Sprenkel de olijfolie over het mengsel.
- Verdeel een paar klontjes boter over de aardappel en courgette.
- Verdeel de geraspte emmentaler over het gerecht.
- Zet de schaal in de oven en laat een minuut of 35 bakken.
- Haal de schaal uit de oven en verdeel de Parmezaanse kaas over het gerecht.
- Zet terug in de oven en laat gratineren.
- Haal de schaal uit de oven zodra de kaas gesmolten is.
- Verdeel de gratin over de borden.