Gratin van Snijbietstelen met Spek en Scamorza
Geniet van een heerlijke gratin van snijbietstelen, gecombineerd met spek, Scamorza kaas en een knapperig broodkruimels. Perfect als bijgerecht!
Equipment
- Ovenvaste schotel
- mes
Ingrediënten
Instructies
- Snijd de snijbietstelen in vingerlange en vingerdikke stukken en bewaar ze in citroenwater om ze wit te houden.
- Bak de ui zachtjes aan in 2-3 el olijfolie.
- Voeg de snijbietstelen toe en bak ze kort mee in de olie, breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de bouillon toe en laat 10 tot 20 minuten afgedekt stoven.
- Haal de stelen uit de pan met een schuimspaan.
- Verdeel de stelen in een platte ovenvaste schotel, mooi parallel als asperges.
- Verdeel de spek en in blokjes gesneden Scamorza tussen en onder de stelen.
- Bestrooi met paneermeel en wat citroenschil.
- Besprenkel met olijfolie en bak in de oven tot de kaas gesmolten is en alles begint te borrelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met witbrood of pelaarappelen met groentenat. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Serveer met witbrood of pelaarappelen met groentenat. Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Italiaanse Pinot Grigio past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 12 g | Vet: 18 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 3 g