Griekse Stoofschotel met Rundvlees

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 600 g riblappen of runderlappen in grove stukken gesneden
  • 2 eetlepels rode-wijnazijn
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels chilipoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 125 ml vleesbouillon van ¼ tablet
  • 4 tomaten in partjes gesneden
  • 2 gele paprika's in grove stukken gesneden
  • 200 g Griekse feta

Instructies

  • Meng het vlees in een ovenschaal met rode-wijnazijn, olijfolie, gedroogde oregano en chilipoeder.
  • Laat de smaken 15 minuten intrekken.
  • Voeg de tomatenpuree, zout en peper toe aan het vlees en meng goed door.
  • Roer de vleesbouillon door het vlees en bedek de ovenschaal met een deksel.
  • Plaats de ovenschaal in een koude oven en schakel de oven in op 175 °C.
  • Stoof het vlees gedurende minstens 2 uur zachtjes gaar.
  • Schep het vlees af en toe om.
  • Voeg na 1 uur de tomaten en paprika's toe aan het vlees en meng goed door.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de Griekse feta erboven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze heerlijke stoofschotel met rundvlees met rijst en een frisse ijsbergsalade met olijven.

Wijnadvies:

Een goede wijn om hierbij te serveren is een Griekse rode wijn zoals Agiorgitiko of Xinomavro, die goed past bij de kruidige en hartige smaken van het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rundvlees / Stoofpot
Land van herkomst Griekenland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koemelk allergie / Tarwevrij