Griekse Dolmas met Gegrilde Tomatensalade

Griekse dolmas met gegrilde tomatensalade, geserveerd op een rustieke houten tafel, gegarneerd met feta, rode ui, peterselie en een schijfje citroen.

Griekse Dolmas met Gegrilde Tomatensalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 zakje veldsla 75 gram
  • 2 blikjes dolmas à 200 gram
  • 100 gram Feta

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Was de tomaatjes en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze 5 minuten onder de grill.
  • Klop de rest van de olijfolie met citroensap, zout en peper tot een dressing.
  • Verdeel de veldsla over vier borden.
  • Leg de dolmas op de sla.
  • Plaats de gegrilde tomaatjes ernaast en verdeel de feta over de tomaatjes.
  • Besprenkel het geheel met de dressing.
  • Geniet van deze verfrissende Griekse dolmas met gegrilde tomatensalade!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Griekse Assyrtiko past uitstekend bij de mediterrane smaken van de dolmas en de tomatensalade.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Griekenland