Griekse Dolmas met Gegrilde Tomatensalade
Ingrediënten
- 1 bakje tomaten
- 3 eetlepels olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- 1 zakje veldsla 75 gram
- 2 blikjes dolmas à 200 gram
- 100 gram Feta
Instructies
- Verwarm de grill voor.
- Was de tomaatjes en leg ze in een ingevette ovenschaal.
- Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze 5 minuten onder de grill.
- Klop de rest van de olijfolie met citroensap, zout en peper tot een dressing.
- Verdeel de veldsla over vier borden.
- Leg de dolmas op de sla.
- Plaats de gegrilde tomaatjes ernaast en verdeel de feta over de tomaatjes.
- Besprenkel het geheel met de dressing.
- Geniet van deze verfrissende Griekse dolmas met gegrilde tomatensalade!
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse Griekse Assyrtiko past uitstekend bij de mediterrane smaken van de dolmas en de tomatensalade.Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g