Griekse Dolmas met Gegrilde Tomatensalade

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bakje tomaten
  • 3 eetlepels olijfolie
  • ½ eetlepel citroensap
  • 1 zakje veldsla 75 gram
  • 2 blikjes dolmas à 200 gram
  • 100 gram Feta

Instructies

  • Verwarm de grill voor.
  • Was de tomaatjes en leg ze in een ingevette ovenschaal.
  • Besprenkel de tomaatjes met 1 eetlepel olijfolie en rooster ze 5 minuten onder de grill.
  • Klop de rest van de olijfolie met citroensap, zout en peper tot een dressing.
  • Verdeel de veldsla over vier borden.
  • Leg de dolmas op de sla.
  • Plaats de gegrilde tomaatjes ernaast en verdeel de feta over de tomaatjes.
  • Besprenkel het geheel met de dressing.
  • Geniet van deze verfrissende Griekse dolmas met gegrilde tomatensalade!

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse Griekse Assyrtiko past uitstekend bij de mediterrane smaken van de dolmas en de tomatensalade.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 8 g | Vet: 24 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Griekenland