Griekse filodeegtaart met spinazie en feta
Deze klassieke Griekse spinazietaart met filodeeg, feta en verse kruiden is perfect als lunch, hoofdgerecht of bijgerecht voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 175°C).
- Vet een ronde vuurvaste schaal van 18-20 cm in met boter.
- Smeer de filodeegvellen in met boter en leg ze overlappend in de schaal, met overhangende randen.
- Fruit de sjalotjes glazig in de olie.
- Verkruimel de feta.
- Was en laat de spinazie of snijbiet uitlekken in een vergiet.
- Doe de spinazie in porties bij de sjalotten en laat slinken.
- Giet het mengsel af in een vergiet en druk het vocht eruit.
- Hak de groente grof.
- Meng in een kom de eieren, feta, dille, nootmuskaat, peper en zout.
- Roer het groentemengsel erdoor.
- Schep het mengsel in de schaal op het filodeeg.
- Vouw het overhangende deeg naar binnen over de vulling.
- Bestrijk met de rest van de boter.
- Bak de taart 30 minuten tot goudbruin en krokant.
- Keer de taart om op een platte schaal en serveer warm in punten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Garneer met verse dille of een partje citroen voor extra frisheid. Wijnadvies:
Heerlijk met een glas droge witte wijn zoals Assyrtiko of Sauvignon Blanc.
Garneer met verse dille of een partje citroen voor extra frisheid. Wijnadvies:
Heerlijk met een glas droge witte wijn zoals Assyrtiko of Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories: 540 kcal | koolhydraten: 24 g | Protein: 18 g | Vet: 41 g | Zout: 2.4 g | Sugar: 3 g