Griekse Rosbiefbroodjes met Tzatziki

Heerlijke Griekse broodjes met malse rosbief, romige tzatziki en knapperige asperges. Een frisse en smaakvolle lunchoptie.
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Kaiserbroodjes
  • 16 plakken rosbief
  • 150 g Griekse yoghurt
  • ½ komkommer
  • 8 groene asperges
  • 2 teentjes knoflook
  • ½ handje aspergescheuten
  • Peper naar smaak
  • Zeezout naar smaak

Instructies

  • Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes.
  • Meng de komkommerblokjes met de Griekse yoghurt in een mengkom.
  • Hak de knoflook fijn en voeg toe aan de komkommer-yoghurt.
  • Snijd de onderste stukken van de asperges af en blancheer ze kort in kokend water.
  • Spoel de asperges direct koud af en laat ze uitlekken.
  • Snijd vier asperges in ringetjes en houd de rest apart voor garnering.
  • Voeg de aspergeringetjes toe aan de tzatziki en breng op smaak met peper en zeezout.
  • Snijd de Kaiserbroodjes open en leg de plakken rosbief op de onderste helft.
  • Verdeel de tzatziki over de rosbief en garneer met de hele asperges en aspergescheuten.
  • Plaats de bovenste helft van het broodje erop en serveer direct.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een frisse groene salade voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige Pinot Noir of een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 320 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 18 g | Vet: 12 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 3 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Brunch / Lunch / Ontbijt
Land van herkomst Griekenland
Extra aanwijzing Alle Jaargetijden