Griekse Stoofschotel met Rundvlees
Equipment
- Ovenschaal met deksel
Ingrediënten
- 600 g riblappen of runderlappen in grove stukken gesneden
- 2 eetlepels rode-wijnazijn
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel gedroogde oregano
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 125 ml vleesbouillon van ¼ tablet
- 4 tomaten in partjes gesneden
- 2 gele paprika's in grove stukken gesneden
- 200 g Griekse feta
Instructies
- Meng het vlees in een ovenschaal met rode-wijnazijn, olijfolie, gedroogde oregano en chilipoeder.
- Laat de smaken 15 minuten intrekken.
- Voeg de tomatenpuree, zout en peper toe aan het vlees en meng goed door.
- Roer de vleesbouillon door het vlees en bedek de ovenschaal met een deksel.
- Plaats de ovenschaal in een koude oven en schakel de oven in op 175 °C.
- Stoof het vlees gedurende minstens 2 uur zachtjes gaar.
- Schep het vlees af en toe om.
- Voeg na 1 uur de tomaten en paprika's toe aan het vlees en meng goed door.
- Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de Griekse feta erboven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze heerlijke stoofschotel met rundvlees met rijst en een frisse ijsbergsalade met olijven.