Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 80 g bloem
- 2 theelepel bakpoeder
- 1 mespunt zout
- 3 eieren
- 60 g witte basterdsuiker + 2 eetlepels wittebasterdsuiker
- 1 sinaasappel
- 25 g amandelen
- 100 g boter
- 50 g tarwe griesmeel Koop-mans
- 200 g gemengd rood fruit
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C (hetelucht 180°C).
- Vet de muffinplaat in.oZeef de bloem met het bakpoeder en het zout.
- Splits de eieren, klop de eiwitten bijna stijf en voeg geleidelijk en al kloppend 30g basterdsuiker toe.
- Was de sinaasappel, rasp de helft van de schil en pers de sinaasappel uit.
- Hak de amandelen fijn.
- Klop de boter romig met 30g basterdsuiker, eidooiers en de sinaasappelrasp.
- Meng het bloemmengsel, griesmeel, 40ml sinaasappelsap en de amandel door het botermengsel.
- Spatel het eiwit door het beslag en verdeel het over de vormpjes.
- Bak de muffins midden in de oven in ca. 20 minuten gaar.
- Maak het fruit schoon, bestrooi het met 2 eetlepels basterdsuiker en schenk de rest van het sinaasappelsap erover.
- Halveer de muffins en verdeel het fruit over beide helften.