Griezelige Halloween Cupcakes
Deze griezelige Halloween cupcakes zijn perfect om je feesttafel op te vrolijken. Met een heerlijke vulling van braambessen en ananas en kleurrijke boterroomversiering in zwart en oranje, zijn ze zowel eng als lekker!
Equipment
- Cupcake-bakplaat
- cupcakevormpjes
- Spuitzak voor de boterroom
Ingrediënten
- 75 g zachte boter
- 100 g suiker
- Citroenrasp van 1 citroen
- 200 g bloem
- 75 ml karnemelk
- 1 ei
- Braambessen handvol
- Stukjes ananas handvol
- Optioneel voor de versiering:
- Boterroom 1 deel zachte boter mengen met 1 deel bloemsuiker
- Rolfondant zwart en oranje
Instructies
- Verwarm de oven voor op 160°C en vul de cupcake-bakplaat met cupcakevormpjes.
- Meng de zachte boter, suiker en citroenrasp tot een luchtig mengsel.
- Voeg het ei toe en meng goed.
- Voeg de helft van de bloem toe, dan de karnemelk, en tot slot de rest van de bloem.
- Meng kort, maar zorg dat het deeg luchtig blijft.
- Verdeel het deeg in twee delen.
- Meng het ene deel met braambessen en het andere deel met stukjes ananas.
- Spuit het beslag in de cupcakevormpjes en bak ze in het midden van de oven gedurende 25 minuten, of tot ze goudbruin zijn.
- Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
- Voor de versiering: kleur de boterroom met zwarte en oranje kleurstof.
- Gebruik rolfondant in dezelfde kleuren om griezelige Halloween-vormpjes uit te steken en decoreer de cupcakes naar wens.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze Halloween cupcakes zijn perfect om te serveren met een licht zoete witte wijn zoals een Moscato of een sprankelende cider voor een feestelijk effect
Deze Halloween cupcakes zijn perfect om te serveren met een licht zoete witte wijn zoals een Moscato of een sprankelende cider voor een feestelijk effect
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 22 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 15 g