Griezelige Halloween Oogballetjes
Deze griezelige Halloween traktatie met oogballetjes van cake en chocolade laat je feesttafel spoken! Perfect voor trick-or-treaters en een echte blikvanger op je Halloween feest.
Equipment
- satéprikkers
- Hittebestendige kom
Ingrediënten
- 200 g witte chocolade
- 300 g roombotercake
- 30 g midnight magic mix of een andere decoratiemix
- 25 g suikeroogjes
- 1 kleine pompoen
- Rode decoratiestift bijvoorbeeld van Dr. Oetker
Instructies
- Breek de witte chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie in een hittebestendige kom boven een pan met een laagje kokend water.
- Roer af en toe tot de chocolade volledig gesmolten is.
- Verkruimel de roombotercake met je handen en meng de midnight magic mix en een derde van de gesmolten chocolade door de cakekruimels.
- Leg een stuk bakpapier op je werkblad.
- Rol van het mengsel 12 balletjes, ter grootte van een walnoot, en verdeel ze over het bakpapier.
- Laat de balletjes 1 uur opstijven in de koelkast.
- Snijd de onderkant van een kleine pompoen en plaats deze met de snijkant naar beneden.
- Steek een satéprikker in elk cakeballetje en dompel ze een voor een in de rest van de gesmolten chocolade.
- Steek de prikkers in de pompoen zodat de balletjes kunnen uitharden.
- Plak 2 suikeroogjes op elk balletje en laat de chocolade 20 minuten uitharden.
- Teken met de rode decoratiestift aderen rondom de oogjes voor een extra griezelig effect.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Bij deze zoete traktatie past een glas sprankelende Moscato of een zoete dessertwijn. De lichte bubbels en zoete tonen vullen de smaken van de witte chocolade en cake perfect aan.
Bij deze zoete traktatie past een glas sprankelende Moscato of een zoete dessertwijn. De lichte bubbels en zoete tonen vullen de smaken van de witte chocolade en cake perfect aan.
Voedingswaarden
Calories: 220 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 3 g | Vet: 12 g | Zout: 0.1 mg | Sugar: 20 g