Hal­lo­ween­punch met oog­bal­len en ijs­hand­je

Griezelige Halloween Punch met Oogballen en IJshand

Porties: 8
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 500 ml gemberbier of gemberlimonade
  • 1 liter Fernandes Kersenlimonade
  • 425 g lychees in lichte siroop
  • 300 ml Havana Club rum añejo
  • 150 g blauwe bessen

Instructies

  • Vul de latex handschoen zonder poedercoating met water, knoop dicht en leg 12 uur in de vriezer.
  • Leg er iets op zodat het handje plat wordt.
  • Als je een latex handschoen met poedercoating hebt, draai hem dan binnenstebuiten.
  • Leg het gemberbier, de Fernandes Kersenlimonade en het blik lychees in siroop in de koelkast.
  • Leg de Havana Club rum añejo in de vriezer.
  • Schenk vlak voor het serveren het gemberbier, de kersenlimonade en de rum in een grote glazen schaal.
  • Zeef de lychees boven de schaal zodat de siroop bij de punch gaat.
  • Stop in het gat van elke lychee 1 blauwe bes.
  • Voeg de 'oogballen' (bevroren hand) toe.
  • Serveer de punch met een soeplepel erin en glazen ernaast.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

In plaats van gemberbier kun je ook 500 ml gemberlimonade gebruiken.

Combinatietip:

Voor een kindvriendelijke versie kun je de rum weglaten.

Tip:

Spoel de bevroren ijshand kort onder warm water af voordat je de handschoen verwijdert om te voorkomen dat deze aan je hand vast blijft zitten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Koude Dranken
Feestdagen etc Halloween / Herst