Griezelige Mummie-Paprika's
Deze griezelige Halloween mummie-paprika's zijn het perfecte hapje voor je feest. Ze zijn gevuld met een romige kaasvulling en omwikkeld met bladerdeeg, wat zorgt voor een spannende presentatie!
Ingrediënten
- 2 plakken diepvries bladerdeeg
- 6 snoeppaprika's
- 100 g roomkaas
- 75 g geraspte belegen kaas
- 24 zwarte olijvenplakjes
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C en laat het bladerdeeg 5 minuten ontdooien.
- Snijd elke plak bladerdeeg in 12 reepjes en zet ze terug in de koelkast om te voorkomen dat ze te zacht worden.
- Snijd de snoeppaprika's overlangs doormidden en verwijder de steelaanzet en zaadlijsten.
- Meng de roomkaas met de geraspte kaas en vul de halve paprika's hiermee.
- Maak de randen schoon.
- Druk de olijvenplakjes als oogjes op de kaasvulling van elke paprikahelft.
- Rol de reepjes bladerdeeg uit tot sliertjes en wikkel 2 sliertjes om elke gevulde paprikahelft, zodat ze elkaar kruisen.
- Laat de oogjes vrij.
- Verdeel de paprika's over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in het midden van de oven gedurende 15-20 minuten, tot het bladerdeeg goudbruin is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Deze snack past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een bruisende Prosecco voor een feestelijke touch.
Deze snack past goed bij een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio of een bruisende Prosecco voor een feestelijke touch.
Voedingswaarden
Calories: 85 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 3 g | Vet: 5 g | Zout: 0.6 mg | Sugar: 1 g