Groene Aspergequiche met Ham en Magere Kaas
Een heerlijke, lichte quiche gevuld met groene asperges, ham en magere kaas. Perfect voor een lunch of diner, gemaakt in de airfryer!
Equipment
- vork
Ingrediënten
Ingrediënten deeg:
- 250 g patentbloem
- 100 g deegmargarine
- 5 g gist gedroogd
- 5 g zout
- 5 g basterdsuiker
- 100 g melk
- 1 ei
Ingrediënten vulling:
- 250 g groene asperges
- 250 g magere hamblokjes
- 1 ui fijngesneden
- 500 g magere kaas 0%
- 2 eieren
- Bieslook gesneden ter garnering
Instructies
- Snijd de ingrediënten voor de vulling fijn en meng deze goed door elkaar.
- Zet het mengsel in de koelkast.
- Maak een zetdeeg door de bloem, margarine, gist, zout, basterdsuiker, melk en het ei te mengen tot een mooi deeg.
- Laat het deeg enkele uren rusten in de koelkast.
- Bestrijk de quichevorm met olie of margarine.
- Rol het deeg uit tot een ronde plak die iets groter is dan de quichevorm.
- Bekleed de quichevorm met het deeg en prik er met een vork gaatjes in om luchtbellen te voorkomen.
- Haal de vulling uit de koelkast en verdeel deze gelijkmatig over de taartbodem.
- Strijk de vulling glad.
- Garneer de quiche met enkele overgebleven asperges.
- Bak de quiche 40 minuten in de airfryer op 150°C.
- Bestrooi de quiche na het bakken met gesneden bieslook en serveer warm.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 320 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 20 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 3 g