Groene Asperges met Boerenham en Oude Kaas Saus
Equipment
Ingrediënten
- 4 eieren
- 150 g achterham in dikke plakken
- 12½ gr verse bieslook
- 50 g roomboter
- 500 g groene asperges
- 100 g oude boerenkaas
Instructies
- Kook de eieren hard in water gedurende 8 minuten, spoel ze af onder koud water en pel ze.
- Snijd de eieren vervolgens in grove stukjes.
- Snijd de achterham in smalle repen en daarna in kleine blokjes.
- Snijd de bieslook fijn.
- Smelt de roomboter in een pan.
- Haal de pan van het vuur en roer de hamblokjes, ei en bieslook door de gesmolten boter.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Snijd de houtachtige uiteinden (2-4 cm) van de asperges af.
- Kook de asperges in een wijde pan of aspergepan gedurende 10 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Schaaf met een dunschiller krullen van de oude boerenkaas.
- Verwarm de hamsaus op laag vuur.
- Laat de asperges uitlekken en leg ze met de koppen naar dezelfde kant op vier borden.
- Lepel de hamsaus over de asperges en strooi de kaaskrullen er losjes overheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht. De levendige zuurgraad en fruitige tonen vormen een mooie balans met de hartige ham en de romige kaassaus.Voedingswaarden
Calories: 360 kcal | koolhydraten: 6 g | Protein: 18 g | Vet: 29 g | Zout: 2 g | Sugar: 2 g