Groene aspergesoep met kipcrostini

Allerhande 2003
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 7 dl kippenbouillon van tablet
  • 1 maïskipfilet
  • 500 gr groene asperges
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 sjalot gesnipperd
  • 1 theelepel scherpe mosterd
  • 1 pistolet in 4 plakken
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 1 dl slagroom

Instructies

  • Grill voorverwarmen op 175 °C.
  • Bouillon tegen de kook aanhouden en hierin kipfilet in ca. 10 minuten gaar pocheren.
  • Uit pan nemen en laten afkoelen.
  • Asperges schoonmaken en in 3 stukken snijden.
  • In pan 1 eetlepel olie verhitten en sjalot 2 minuten fruiten.
  • Bouillon, mosterd en asperges toevoegen.
  • Afgedekt ca. 15 minuten zachtjes laten koken.
  • Na 10 minuten aspergekopjes uit soep nemen.
  • Rest van olie en knoflook mengen en sneetjes pistolet hiermee bestrijken.
  • Brood onder grill in ca. 3-4 minuten krokant en goudbruin roosteren.
  • Van kipfilet schuin 4 plakken snijden.
  • Crostini's beleggen met kipfilet en aspergekopje.
  • Aspergesoep met staafmixer pureren.
  • Slagroom erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper.
  • Soep over kommen verdelen.
  • Crostini in soep leggen of erbij serveren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Gebruik eventueel groene asperges uit de diepvries.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten